donderdag 14 juli 2016

Innerbeauty ❤️ zelfbeeld


De woorden liggen op mijn tong, ik weet wat ik wil zeggen maar ik krijg het niet op papier. Heb ook nog geen titel bedacht voor deze blogpost, maar ik moet even iets kwijt. Iets waarvan ik weet waar meer mensen mee ‘struggelen’ en iets waarvan ik vind dat er wat aan gedaan moet worden.

Het eerste waar ik wat over kwijt wil is de manier waarop mensen naar zichzelf kijken. Zelfbeeld. Zo’n belangrijk ding, en ook bij mij is het zelfbeeld 9 van de 10 keer erg laag. Ik zat eens na te denken en ging bij mijzelf na waar zoiets negatiefs vandaan kan komen. Nou ben ik gepest waardoor mijn zelfbeeld erg laag is, maar ik wist dat er nog een oorzaak moest zijn. Al gauw was mijn conclusie daar; jezelf vergelijken met anderen.

(Social) media is een enorm groot deel van de maatschappij. Nu moet ik zeggen dat ik niet anders gewend ben, en dat ook ik wel een media verslaafde genoemd mag worden. Dagelijks zie je foto’s van mensen die in jouw ogen mooier zijn, of het beter voor elkaar hebben dan jij. “Zij heeft dit mooier” “Waarom heb ik dat niet?” “Ben ik minder dan haar omdat…? Om dan maar gelijk even antwoord te geven op die laatste vraag: nee! Niemand is minder, iedereen is gelijk en even mooi, op zijn of haar eigen manier. Ik denk dat mensen zich daar meer bewust van moeten gaan zijn. 

Het leven is soms niet makkelijk, maar blijf uitkijken naar de goede dingen in het leven. Zoek afleiding als je even in een dipje zit. Een super goede vriendin van mij (-S-) helpt mij hier altijd heel erg goed bij, en ook mijn beste vriendje is er altijd. ‘S’ heeft een quote bedacht die ik regelmatig in mijn hoofd heb, en die ik ook mee probeer te geven aan anderen. “Het moet eerst slechter worden voordat het beter kan worden”. Zoiets simpels, maar het heeft mij heel erg geholpen.

Sidenote: deze blogpost is niet bedoeld om zielig te doen, ik hoop dat ik mensen een beetje heb kunnen inspireren want dat was mijn doel. Ik vind het echt heel erg belangrijk dat mensen zichzelf zijn en blij zijn met wie ze zijn. Nogmaals, hoop dat jullie er wat aan hebben gehad!

Volgende keer weer een wat meer vrolijkere blogpost! Hebben jullie hier wat aan gehad? XO,

-S-


1 opmerking: